Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@18:39:34 GMT

95 درصد همدانی ها زیر پوشش سامانه سیب هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۲۱۶۳۹

95 درصد همدانی ها زیر پوشش سامانه سیب هستند

همدان -معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت :اطلاعات و سوابق بیماری 95 درصد جمعیت این استان در سامانه یکپارچه سلامت (سیب ) قرار گرفته است و این اطلاعات در تشخیص بهتر بیماری توسط پزشک تاثیر مثبت دارد.

به گزارش قدس آنلاین ، دکتر جلال الدین امیری در جمع خبرنگاران افزود: سامانه سیب به منظور ارائه خدمات سلامت به صورت الکترونیکی دایر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی اضافه کرد: تاکنون 72 درصد از جمعیت این استان خدمات بهداشت و درمانی دریافت کرده اند و ثبت نام و استفاده 100 درصدی مردم از این خدمات در اولویت است. رئیس مرکز بهداشت استان همدان اظهار داشت: دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به حوزه درمان داشته است و فعالیت هایی در این دوره انجام شد که برای بسیاری رویا و آرزو بود. امیری، فراهم کردن زمینه تزریق واکسن پنتاوالان، معنی دار شدن دفترچه بیمه روستایی و بیمه ایرانیان را از توفیقات دولت دوازدهم برشمرد. وی با عنوان اینکه همدان جزو استان های نخست در زمینه اجرای طرح وانیش فلوراید است، توضیح داد: تاکنون 900 هزار دانش آموز در 6 مرحله وانیش فلوراید تراپی شدند. معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: اجرای این طرح کاهش پوسیدگی دندان افراد را به همراه دارد؛ هر چند اثرات این طرح در دهه های آینده آشکار می شود. امیری گفت: بیشتر خدمات درمانی در دهه های گذشته مشمول مادران باردار و کودکان می شد، اما هم اینک در مرکز جامع خدمات سلامت به تمامی گروه های سنی خدمات درمانی ارائه می شود. وی افزود: سه مرحله آموزش، مراقبت و در پایان غربالگری اولویت کاری مراکز بهداشتی این استان است و تنها در یک مورد غربالگری 13 تن از افراد مبتلا به سرطان کولورکتال در مراحل اولیه شناسایی شدند. معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطر نشان کرد: بیشتر مراکز بهداشتی این استان استیجاری یا فرسوده بودند که در یک تفاهم نامه سه جانبه بین استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت طرحی آغاز و 22 قطعه زمین تنها در شهر همدان برای اجرای این طرح ها پیش بینی شد. امیری اضافه کرد: 213 طرح با اعتبار یک هزار و 600 میلیارد ریال در 18 ماه گذشته آماده بهره برداری شد که نیمی از این اعتبار توسط وزارت بهداشت و درمان پرداخت شده است. وی با بیان اینکه همدان سومین مصرف کننده سیگار بعد از استان های آذربایجان غربی و شرقی است، سیگار را مهمترین عامل فوت در این استان دانست. امیری اضافه کرد: این استان در زمینه جمع آوری قلیان از اماکن عمومی جزو سه استان نخست کشور است و با وجود فشارهای زیاد حتی از طرف افراد دلسوز، از جمع آوری قلیان عقب نشینی نکردیم. طرح سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت از سال 95 آغاز شد. منبع ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیماری دانشگاه علوم پزشکی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۲۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تدوین ۳ جلد کتاب از نقش روحانیون رزمنده همدانی
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان به بانوان آسیب پذیر در زاهدان
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • پیگیری نارضایتی شهروندان همدانی از خدمات راه آهن
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی در لاران
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم